RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke ha Hansen som Statoil-sjef

Sist oppdatert:
Statoils to største fagforeninger har gitt klar beskjed om at de ikke ønsker konstituert konsernsjef Inge Hansen som permanent konsernsjef i oljeselskapet
Etter det Dagens Næringsliv erfarer har både YS og Nopef, som er de to største av de fem fagforeningene i Statoil, gitt tommelen ned for Hansens kandidatur til toppsjefjobben.

Styreleder Jannik Lindbæk i Statoil sier det er viktig med støtte fra de ansatte ved ansettelse av ny Statoil-sjef.

Det er det sveitsiske hodejegerfirmaet Egon Zehnder som skal ha fått klar beskjed om de to fagforeningenes ønsker. Egon Zehnder har jobben med å lete frem aktuelle kandidater. Styreleder Jannik Lindbæk skal også ha fått beskjed om fagforeningenes mening om Hansen.

Representanter for de to fagforeningene bekrefter overfor avisen at de har vært i samtaler med hodejegerfirma og styreleder, men vil ikke kommentere innholdet i samtalene.

Styreleder Jannik Lindbæk vil verken bekrefte eller avkrefte DNs opplysninger. Lindbæk er imidlertid opptatt av at de ansatte har tillit til at prosessen gjøres på en ordentlig måte.

- Ansettelsen av ny konsernsjef er noe som skal gjøres av styret. Det er viktig for enhver ny leder å ha støtte fra de ansatte, sier Lindbæk til avisen.

Styrelederen vil utover det ikke kommentere tidsplan eller mulige kandidater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere