RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke ha puppe-stemmer

Sist oppdatert:
- Jeg har lest at jeg ville fått flere stemmer hvis jeg hadde vist mer av puppene mine, sier Idol-Oda lattermildt. Les stort intervju.

(SIDE2): Trass i gode dommer-tilbakemeldinger og oppmuntrende terningkast i avisene, har ikke Oda Evjen Gjøvåg (17) fått tv-seerne med seg.

Fire ganger av fire mulige har hun måttet slite setetrekket i den berømte og beryktede «stolen» i Idol.

- Det er den verste stolen i verden! Jeg vil ikke sitte i den noe mer, sa hun til side2 etter første finalerunde.

- Hater du den like mye nå?

- He-he, nå er jeg begynt å bli litt mer vant til stolen. Dessuten er stolen overraskende komfortabel, den! Mykt sete og bra ryggstøtte, ler den energiske bergensjenta.

Kroppsfokus
Oda er blitt et hett tema på internett etter at hun dukket opp i Idol-sirkuset. På debattfora er hun både elsket og hatet. Og mange mener de har gode råd til hvordan hun skal slippe stolen.

- Jeg leste en artikkel på ibergen.no, der det sto at jeg ville fått langt flere stemmer hvis jeg hadde kledd meg mer utfordrende. Og det ble antydet at dype utringninger og korte skjørt ville gjøre susen. Men ærlig talt, det blir bare for dumt! Det er en sangkonkurranse, og jeg vil ikke ha stemmer på grunn av hvordan jeg kler meg, smiler hun.

- En av gutta
Single Oda er også overrasket over kroppsfokuseringen. For hun har alltid vært «en av gutta».

- Kameratene mine har fortalt at de nesten ikke har kjent meg igjen på tv. En sa til og med: «Jøss, du har jo på sminke og ser ut som en jente», ler hun.

- Også er det rart å plutselig få tekstmeldinger fra gutter som vil ha kontakt med meg. Det blir litt merkelig, syns jeg.

Avslørt som skaptrønder
- Forresten ville jeg sikkert fått jentene mot meg hvis jeg hadde kledd meg utfordrende. «Se på Oda, hun tror hun er noe» ville de sagt. Nei, kroppsmaset gjør at jeg nesten har lyst til å gå med høyhalset genser bare på trass!

Nå kan hun imidlertid håpe på stemmer fra Trøndelag - for tirsdag kunne Adresseavisa «avsløre» at Oda er halvt trønder. Eller skaptrønder, som de skrev.

- Jeg er ute av skapet, og stolt av det! Og i går tok jeg meg selv i å bruke trøndersk dialekt. Helt uten at jeg planla det, sier hun på klingende bergensk.

Lover energisk show
Fire Idoler er ute av dansen. Fredag ryker nok en finalist etter unplugged-aften. Oda gruer seg litt.

- Unplugged er liksom ikke helt min greie. Jeg er ikke Rolig-Oda, men Energisk-Oda. Jeg trives mye mer når jeg får lage show og hoppe og sprette på scenen. Så hvis jeg overlever unplugged-runden, så lover jeg å lage et skikkelig show under 80-tallsaften neste fredag!

- Stem på Oda!
17-åringens varemerke er blitt å si «stem på Oda» så ofte og hyppig som mulig. Da hele Idol-gjengen nylig var på bondegårdbesøk, fikk både høner, hester og kaniner klar melding: Stem på Oda!

- Man vet jo aldri hva hesten kan finne på... He-he! Nei, men noen stemmer tydeligvis på meg. For jeg har jo overlevd så langt. Og jeg er stolt av å være én av åtte som har kommet så langt i konkurransen, smiler hun.

Avskjedstalen klar
Hun innrømmer at selvtilliten fikk en ørliten knekk første gang hun måtte innfinne seg i Idol-stolen. Nå er det blitt en vanesak - og hun forbereder seg på å ryke ut hver uke.

- Jeg pakker som regel ferdig tidlig i uka for å forberede meg på å måtte reise hjem. Dessuten har jeg forberedt «takk for meg»-talen.

De offisielle Idol-sidene

Flere bilder fra Odas tid i Idol:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere