Gå til sidens hovedinnhold

Vil ikke krige med Slottet

- Vi er ikke interessert i krig med Slottet, og håper ikke at denne saken vil dempe vårt forhold til de kongelige, sier Se og Hør-redaktør Trond Stensåsen.

Se og Hør meldte i forrige uke at Märtha Louise hadde lånt seks millioner kroner til huset hun og Ari Behn skal flytte til i Lommedalen. Slottet reagerte skarpt på at prinsessen ble omtalt som gjeldsslave.

Har beklaget
Stensåsen sier ifølge NTB at ukebladet allerede har beklaget – også på trykk – at de har benyttet uttrykket gjeldsslave om prinsesse Märtha Louise, og at det nå arbeides med et svar til Slottet på forhold kongehuset mener er kritikkverdig i ukebladets oppslag siste uke.

- Ordlyden er ennå ikke bestemt, sier Stensåsen.

Krever dementi
Kongehuset har krevd dementi i forbindelse med at ukebladet har skrevet at prinsesse Märtha Louise har tatt opp lån på 6 millioner kroner for å finansiere sitt og ektemann Ari Behns huskjøp i Lommedalen.

Ukebladet har fått et brev fra Slottet der man også ber om dementi av påstanden om at prinsessen er en gjeldsslave.

Slottets informasjonssjef Wenche Rasch sier at brevet til Se og Hør er besluttet sendt fordi man mener at saken har en prinsipiell betydning. I brevet viser man til pressens Vær varsom-plakat.

- Vi vil med dette markere at den også gjelder ved omtale av kongelige, sier Rasch til NTB.

Generalsekretær Per Edgard Kokkvold i Norsk Presseforbund sier til Kampanje at Se og Hør sår tvil om Slottets troverdighet og at det antakeligvis er årsaken til at Slottet reagerer.

– Det blir et betydelig problem for Slottet at det hevdes at de kommer med gale påstander, sier Kokkvold til Kampanje.

- Er uenige
- Jeg registrerer at Slottet viser til Vær varsom-plakaten. Det må vi bare ta til etterretning, sier redaktør Stensåsen til NTB.

Slottet presiserer med trykk at prinsesse Märtha Louise ikke har lånt penger for å kunne kjøpe boligen?

- Vi har jo skrevet noe annet, for vi er uenig på dette punkt. Men vi vurderer nå hva vi skal svare Slottet, og begrepet gjeldsslave har vi jo allerede beklaget, sier Stensåsen.

Mer offensive?
Det er sjelden at kongehuset uttaler seg om hva mediene – norske som utenlandske – skriver om dem. Men noen ganger har kongehuset ønsket å sette foten ned.

Eksempler fra den senere tid er trusselen om å forfølge rettslig tyske mediers reportasjer om medlemmer av kongefamilien, og kronprins Haakons reaksjon etter at det var offentliggjort en spørreundersøkelse om kronprinsesse Mette-Marits forhold til sin far Sven O. Høiby.

Slottets informasjonssjef Wenche Rasch vil ikke kommentere om dette medfører en mer offensiv linje.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping