RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke kutte OPEC-produksjon

Sist oppdatert:
OPECs konstituerte generalsekretær gjentar nå OPEC-presidentn uttalelser fra mandag om at kutt i kvotene ikke er aktuelt med dagens oljepris over 50 dollar fatet
Generalsekretær Adnan Shihab-Eldin i oljekartellet sier til Dow Jones Newswires i dag at at de ikke vil kutte i produksjonen dersom prisen fortsetter å stige over 50 dollar fatet.

I går sa OPEC-president sjeik Al-Sabah det samme, og det ser nå ut til at OPEC vil utsette tidligere planer om kutt på møtet om 14 dager til neste møte.

- Vi liker ikke at prisene eskalerer for plutselig. Vi vil ikek vurdere kutt dersom oljeprisen fortsetter å klatre over 50 dollar fatet, sier Shihab-Eldin til Dow Jones.

Produksjonskvoten lyder i dag på 27 millioner fat pr. dag for de 10 OPEC-landene som er underlagt kvoteregimet.

Generalsekretæren mener at den siste tidens oljerally kun er midlertidig, og viste til kald vær på den nordlige halvkule som har gitt et stramt marked for visse oljeprodukter. Han trekker i tillegg frem geopolitiske spenninger og fortsatt stor spekulasjon i oljefutures.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere