RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke la fåtallet ødelegge for alle muslimer i Norge

Styreleder Ghulam Sarwar i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo støtter demonstrasjonen mot IS.
Styreleder Ghulam Sarwar i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo støtter demonstrasjonen mot IS. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Hvis ekstremistene fortsetter slik, vil våre naboer hate oss, sier styreleder i moské på Grønland.

Demonstrasjonen «No2Isis. Ikke i islams navn» er ventet å samle flere tusen deltakere når demonstrasjonstoget går gjennom Oslos gater mot Stortinget mandag ettermiddag.

Blant deltakerne i demonstrasjonen er medlemmer i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat- moskeen på Grønland. Moskeen er Norges største med rundt 5.000 medlemmer. 

- Jeg vet ikke hvor mange fra moskeen som blir med, men vi støtter demonstrasjonen. De som organiserer den har ikke hatt veldig mye kontakt med moskeene, så vi savner litt informasjon og plakater. Jeg tror flere ville blitt med da, sier styreleder Ghulam Sarwar i moskeen til Nettavisen.

Les også: Venter flere tusen i demonstrasjon mot IS og Profetens Ummah

Vil knekke islamistene

Sarwar har invitert lederne av de store moskeene i Oslo og Islamsk råd til et møte onsdag for å snakke om nettopp ekstremisme.

- I moskeen vår har vi jobbet mye mot at ungdom ikke skal fanges opp av ekstremistene. Jeg inviterte til møtet slik at vi kan snakke om hva vi skal gjøre videre, hvordan vi skal knekke ekstremistene, sier han.

- Naboene vil hate oss

Styrelederen er klar på at muslimer nå må jobbe for at ekstremistene ikke skal ødelegge for alle andre.

- Jeg har bodd i Norge i 25 år og det har aldri skjedd noe med meg. Men hvis ekstremistene får fortsette, vil naboene våre hate oss. Til slutt vil de tro at vanlige muslimer også er sånn. Vi må ikke la fåtallet ødelegge for oss, sier Sarwar.

Kirken deltar i demonstrasjonen

- Ingen skal krenke et annet menneskes liv i Guds navn, sier fungerende biskop i Oslo, Anne-May Grasaas.

Det ventes at en rekke kjente personer kommer til å stille i demonstrasjonstoget. Den norske kirke vil også være representert av fungerende biskop i Oslo, Anne-May Grasaas. Hun er også en av appellantene ved Stortinget.

Les også: - Totalt meningsløst av Frp

- Vi er takknemlige for initiativet fra norske muslimer til denne markeringen. Som kristne sier vi også nei til terror og ekstremisme og ja til menneskets verd og friheten til å kunne tenke og tro som man selv vil. Ingen skal kunne krenke et annet menneskes liv i Guds navn, sier Grasaas til kirkens nettsider.

Styrelederen i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat- moskeen er glad for at kristne også deltar aktivt i demonstrasjonen.

- Det er veldig bra at flere religioner står sammen for å knekke ekstremismen.

Ingen trusler eller motdemonstrasjoner

Politiet kommer til å være tilstede under demonstrasjonen som starter fra Grønland torg klokka 17.00.

Stabssjef Johan Fredriksen i Oslo Politidistrikt forventer en stor folkemengde i forbindelse med demonstrasjonen mot IS.

- Politiet har hatt en god dialog med arrangøren i forkant. Vi vil bistå for å få demonstrasjonstoget gjennom trafikale utfordringer og samtidig ha en synlig tilstedeværelse. Så langt har kan vi ikke se hverken trusler mot arrangementet eller motdemonstrasjoner. Dette er en sak som forener veldig mange forskjellige grupper, så det kan bli stort. I tillegg vil en rekke myndighetspersoner være tilstede, sier Johan Fredriksen, stabssjef i Oslo politidistrikt til Nettavisen. 

Forventer en stor markering

Han forteller at politiet vil følge utviklingen gjennom hele dagen. Fredriksen vil ikke anslå hvor mange mennesker han tror vil møte opp.

- Det er alltid vanskelig å gjette på. Engasjementet i sosiale medier overgår bestandig antallet vi ser møter opp. Men denne saken engasjerer mange, så vi forventer en relativt stor markering. Vi stiller med de ordinære ressursene vi har ispedd noe mer og ellers har vi noe i beredskap. Vi ønsker at alle skal få markere det de mener. Ytringsfriheten står sterkt, sier Johan Fredriksen.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere