*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke la Tajik velge ny NRK-sjef

Oslo (NTB): NRKs styreleder William Nygaard avviser at kulturminister Hadia Tajik (Ap) skal ha siste ordet i ansettelsen av ny NRK-sjef.

- Det ville vært et formelt og demokratisk overtramp og en mistillit til hele styret, sier Nygaard til Kampanje.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas har varslet at han ikke ønsker å fortsette som øverste sjef i statskanalen når åremålet går ut i mars neste år.

Flere medier og kommentatorer har de siste ukene skrevet at ansettelsen av ny NRK-sjef blir en av kulturministerens viktigste arbeidsoppgaver, noe som har forbauset NRK-styret og styreleder William Nygaard.

- Den tiden da politikerne ansatte kringkastingssjefer er forbi. Ansettelsen vil skje på en korrekt og formell måte i henhold til styrets fullmakter og NRKs egne vedtekter. Dette er viktig fordi NRK er landets fremste mediale garantist for det frie ord. Politisk innblanding hører ikke hjemme her, sier Nygaard.

Ifølge Kampanje er Anne Aasheim (direktør i Norsk Kulturråd), Trine Eilertsen (sjefredaktør i Bergens Tidende), Harald Strømme (TVNorge-sjef) og Thor Gjermund Eriksen (konsernsjef i Amedia) aktuelle kandidater til stillingen. Det er også interne kandidater som Per Arne Kalbakk, Grethe G. Johnsen og Annika Biørnstad, skriver bransjeavisa. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.