RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke leie ut i ferien

Sist oppdatert:
Nordmenn avstår fra store skattefrie leienntekter i ferien.

Den internasjonale feriehusleverandøren Novasol etterlyser flere feriehus til utenlandske turister i Norge.

Etterspørselen etter feriehus i Norge øker stadig. Men Novasol klarer ikke å finne bolig til alle utlendingene som henvender seg.

- Det finnes rundt 400.000 private feriehus i Norge, men nordmenn har for god råd og lar heller husene stå tomme fremfor å tjene penger på å leie ut til utelndinger, sier Siri Antonsen i Novasol.

Frittstående feriehus som ligger i nærheten av vann er de mest populære feriehusene blant utenlandske turister i Norge. Det er også stadig økende etterspørsel etter hus med badstue, boblebad og innendørs svømmebasseng.

Nordmenn skeptiske
Utleie av feriehus er mye vanligere i andre europeiske land. Hele 12 prosent av alle privateide feriehus i Danmark er tilgjengelige for utleie, noe som tilsvarer nærmere 30.000 feriehus. I Norge leies kun 2 prosent av alle privateide hytter ut, noe som tilsvarer rundt 8.000 hytter.

- Dansker har lengre tradisjon for å leie ut sommerhusene sine. I tillegg er nordmenn generelt mer reserverte når det gjelder å dele hjemmet sitt med fremmede, sier Antonsen.

Gode inntekter
Erfaring tilsier at et feriehus av normalt god standard oppnår et sted mellom seks og 15 utleieuker i året. Gjennomsnittlige leieinntekter ligger på rundt 3.500 kroner i uken, ifølge Novasol.

Hus av høyere standard, med bedre beliggenhet og flere sengeplasser vil naturlig nok kunne innbringe en vesentlig høyere pris og enda flere utleieuker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere