RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Höök, Pontus (Scanpix)

Vil ikke røpe leieprisen

Sist oppdatert:
Ordføreren i Kristiansand vil ikke si hva det vil koste når Mette-Marit får leie Dvergsøya.

(SIDE2:) Onsdag stemte formannskapet i Kristiansand for at kronprinsparet skal få leie Dvergsøya. Kronprinsparet skal få leie 22 mål, som er omtrent åtte prosent av øyarealet. Det andre skal fremdeles være friluftsområde.

LES MER:Ønsker kronprinsparet velkommen

Overveldende flertall
11 stemte for og to imot da formannskapet ble enige om å gå videre med leieplanene. Vogts villa på Dvergsøya har de siste årene vært utleid til Frank Mohn, men utleieavtalen går ut i 2010.

Ordfører Per Sigurd Sørensen vil ikke si hva kommunen vil ha i leie når forhandlingene med kronprinsparet tar til, skriver VG .

- Dette er en spesiell eiendom som kommunen eier. Det er ikke en vanlig hytte, og det er vanskelig å sette noe verdi på villaen, sier ordføreren til VG. Sørensen har i flere år har vært nabo til kronprinsessens familie i Kristiansand.

Motstandere og tilhengere
Da Dvergsøya ble tilbudt kronprinsparet, meddelte de kommunen at de var interessert i å høre hvordan de kunne bruke Vogts villa som sommersted.

Det er klart at om det vil komme på kostnader i forbindelse med sikringen av stedet, må leieavtalen avgjøres i bystyret.

I Kristiansand er det delte følelser om utleie av fellesområdet fordi en leieavtale med de kongelige vil stenge deler av øya som i dag brukes mye.

Motstanderne og tilhengerne har blant annet samlet seg på Facebook der de debatterer saken livlig.

Nå har kronprinsparet også fått sin støttegruppe kalt Dvergsøya er stor - Ærlig talt ! Den har foreløpig 26 medlemmer, mens de som vil bevare Dvergsøya for fri ferdsel har 2561 medlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere