RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke si at Utøya er tatt tilbake

Utvika (NTB): AUF-leder Eskil Pedersen vil ikke si at Utøya ble tatt tilbake selv om han hadde en fin opplevelse under minnemarkeringen søndag.

- Jeg er opptatt av å si at vi ikke tok Utøya tilbake i dag. Den diskusjonen føler jeg vi ikke skal ta i dag, sier Eskil Pedersen til NTB.

Sammen med om lag 1.500 mennesker deltok AUF-lederen på minnemarkeringen i gressbakken på Utøya på årsdagen for massakren av 69 mennesker på øya. Taler og sterke musikalske innslag ble avsluttet av at AUF-erne selv brøt ut i sangen «Vi er AUF-ere». Da Pedersen skulle beskrive stunden etterpå sa han det hadde vært godt å være der.

- Vi var sammen for å minnes det som skjedde og de menneskene som ble drept, og det er viktig å komme sammen på en sånn dag. Vi mennesker kommer sammen og markerer det som er fint i livet, men også det som er vondt. Det gir oss mening til å fortsette livene våre, sa han

På veien til Utøya hadde Pedersen tenkt over at ungdom kanskje sørger på en annen måte enn voksne. De gråter og har det vondt som alle andre, men at sorgen også kan ha andre uttrykk.

- Vi har også behov for å kjenne på andre følelser i sorgen vår. Å kjenne på samhold med venner, og være sammen med venner og folk en er glad i. Å smile og le kan også være måter og bearbeide sorgen på, sier Pedersen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere