RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke si noe om Røkke-lånet

Sist oppdatert:
Orkla-ledelsen ønsker ikke å si noe om Røkkelånet er innfridd tirsdag kveld. Melding blir sendt onsdag morgen, sier han til iMarkedet
- I dag er siste dagen for at lånet skal innfris. Dette vil bli sendt ut i en melding onsdag morgen, sier informasjonsdirektør Ole Kristian Lunde i Orkla til iMarkedet tirsdag kveld.

Lunde vil dermed ikke bekrefte at lånet fra Røkkeselskapet Norway Seafood har havnet på Orklas konto ennå.

Lånet på 600 millioner kroner til Norway Seafoods kom i fokus da Orkla-ledelsen truet med å forfølge investoren Kjell Inge Røkke personlig da selskapet fikk signaler om at lånet ikke ville innfries i sin helhet.

- Orkla har mottatt varsel fra Norway Seafoods Holding (NWSH) om at det er mulig at selskapets lån hos Orkla ikke vil bli innfridd som forutsatt ved forfall 30.09. NWSH har imidlertid ikke endelig bekreftet et anticipert mislighold overfor Orkla. Orkla har tilskrevet styret i NWSH og understreket at Orkla forventer at det gjenstående lån betales som forutsatt ved forfall, skrev Orkla i meldingen.

Siden meldingen ble sendt har Røkke gjentatte ganger påstått at det ikke vil bli problemer å innfri lånet på 600 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere