Vil ikke vise bilder av hærverk ved gigantisk asylmottak

HÆRVERK: Ifølge administrerende direktør Stian Fuglset ved Oslofjord Convention Center skal halvparten av leilighetene de leide ut til UDI ha blitt ødelagt av sigarettrøyk. Det skal også ha blitt gjort en del skader og hærverk. Foto: Scanpix

HÆRVERK: Ifølge administrerende direktør Stian Fuglset ved Oslofjord Convention Center skal halvparten av leilighetene de leide ut til UDI ha blitt ødelagt av sigarettrøyk. Det skal også ha blitt gjort en del skader og hærverk. Foto: Scanpix

- I en stor kurv med epler er det alltid noen som er råtne.

Tirsdag skrev Aftenposten at Utlendingsdirektoratets (UDI) største transittmottak for asylsøkere på Østlandet - Oslofjord Conference Center - har sagt opp avtalen og kaster ut asylsøkerne 31. januar.

I saken kom det blant annet fram at flere av leilighetene har blitt utsatt for hærverk.

Les også: Hærverk og skader: UDI mister gigant-asylmottak etter fire måneders drift

Til avisa sier administrerende direktør ved konferansesenteret, Stian Fuglset, at han tviler på at de noen gang kommer til å gå inn på en ny avtale med UDI om å huse asylsøkere.

SA OPP: Administrerende direktør ved Oslofjord Conference Center, Stian Fuglset, tror ikke de kommer til å inngå en avtale om å huse asylsøkere igjen. Foto: Scanpix

- Kontrakten vil selvfølgelig slå positivt ut for driften i 2015. Men det gjenstår et større arbeid med å rette mange skader og en del hærverk. Halvparten av leilighetene vi har hatt i bruk er ødelagt av sigarettrøyk.

Fuglset sier også at de har en rekke store arrangementer utover våren og sommeren som de ikke ønsket å avlyse.

Kunne huse opptil 1000

Oppsigelsen innebærer at UDI mister muligheten til å huse opptil 1000 asylsøkere ved konferansesenteret som er eid av stiftelsen Brunstad Konferansesenter som igjen har sterke knytninger til Brunstad Christian Church/Brunstad kristelige menighet.

Nettavisen har tidligere skrevet at konferansesenteret får 679 kroner dagen per flyktning.

På spørsmål fra Nettavisen om de vil vise bilder av skadene som er påført leilighetene som følge av hærverk, er svaret nei.

- Vi ønsker vi ikke å gi ut bilder til pressen. Dette har noe med gjestenes forhold til Oslofjord Conference Center å gjøre, sier Nils Vedvik, prosjektleder ved konferansesenteret, til Nettavisen.

- Urettferdig

Videre begrunner han det med at flertallet av asylsøkerne som har bodd hos dem, har oppført seg veldig bra.

- Hovedtyngden representerer jo stille, rolige og takknemlige mennesker. Og så er det sånn at det i en stor kurv med epler, er noen råtne. Vi ønsker ikke å støtte oppunder en framstilling om at det bare er råtne epler. Det er veldig urettferdig overfor den store majoriteten, sier Vedvik.

Les også: Her skal 1000 asylsøkere innkvarteres

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.