RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil innføre pliktår for jenter

Foto: Schrøder, Tor Erik (SCANPIX)
Aps forsvarspolitiske tenketank åpner for obligatorisk samfunnstjeneste for alle.

Den allmenne verneplikten slår stadig større sprekker. Derfor foreslår Arbeiderpartiets Internasjonale forum at det nå innføres pliktår også for jenter, det skriver Dagsavisen.

- I mange år har vi lukket øynene for at verneplikten har blitt svært selektiv. På sikt, som et tillegg til militærtjeneste, kan det å innføre en bred, obligatorisk samfunnstjeneste både for jenter og gutter derfor være interessant, sier stortingsrepresentant og leder for forumet, Marit Nybakk, til avisen.

Vil fjerne siviltjenesten
Sterke krefter i Arbeiderpartiet, deriblant Nybakk, arbeider samtidig for å avskaffe siviltjenesten, noe som kan bli en realitet allerede fra neste år. Dermed kan man i prinsippet nekte militærtjeneste uten å måtte avtjene tjenestetiden på en annen måte.

Lunken til forslaget
Ifølge Dagsavisen er sivilarbeidernes hovedtillitsvalgte, Johannes Dalen Giske, lunken til ideen om forslaget om pliktår for alle. Han tror en slik ordning vil innebære store kostnader og mange uengasjerte ungdommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere