Gå til sidens hovedinnhold

Vil integrere innvandrere i vest

- Sånn som det er nå er bomiljøene i øst preget av eget språk. Derfor ønsker jeg flere innvandrer til vestkanten, sier Aslam Ahsan til Lokalavisene Oslo.

Dagbladet skrev i dag at Aslam Ahsan ønsket å busse innvandrerbarn til vestkanten.

- Vi kan ikke ha det sånn at innvandrere går på innvandrerskoler, bor i innvandrerbydeler og jobber i innvandrerjobber. Det er ikke noen ideel løsning, sier leder av Ressurssenteret for pakistanske barn, Aslam Ahsan, til Dagbladet.no.

Manglende intrigering

Aslam Ahsan merker at stadig flere ungdommer holder seg i egne miljøer.

- Vi ser at bomiljøene gjør at somalisk ungdom, pakistansk ungdom, osv holder sammen med folk fra eget land. Dermed snakker de for lite norsk, siden det ikke er et naturlig miljø for det, sier han til Lokalavisene Oslo, og påpeker at det dermed blir vanskelig å knekke den språklige koden.

Han vil ikke gi lærerne eller skolene skylden for de dårlige resultatene på de nasjonale prøvene her i landet.

- Det er ikke noe galt med lærerne eller skolene her i Oslo, men systemet. Kvaliteten blir for lav og sånn kan det ikke være. Minoritetselever må få være i forskjellig miljø og få norsk kultur, sier Aslam Ahsan.

Boliger på vestkanten

Lederen av Ressurssenteret for pakistanske barn ønsker nå at Oslo kommune bosetter flere innvandrere i vest.

- Oslo kommune eier en stor boligmasse i Oslo vest. Jeg mener at de må tildele enda flere boliger til innvandrere, sier han og påpeker at man ikke skal hive ut nordmenn.

Men han er innforstått at dette kan ta litt tid.

- Dette er ikke gjort over natten. Mye må drøftes og det kan ta litt tid, avslutter han.

Dumping av elever

Til Dagbladet sier Aslam Ahsan at elever som er for dårlig i norsk bør forbli i samme klassetrinn helt til kunnskapsnivået er bedre.

- Jeg har aldri forstått hvorfor man ikke kan dumpe som elev i norske skoler. Selv dumpet jeg ett år. Med det systemet man har i dag skaper man tapere i skolen, sier Ahsan til avisen.

Han er sterkt kritisk til Oslo-skolenes eksperimentering med å blande klasser og åpne skoler.

- Skolene trenger mer ressurser. Man bør ikke eksperimentere med svake elever, sier Ahsan.

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter