RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil øke gjeldstaket i USA

Washington (NTB-Reuters): Det hvite hus ber Kongressen vedta å øke den maksimale gjeldsbelastningen staten kan påta seg.

- Administrasjonen støtter sterkt at det vedtas en økning i det offentlige gjeldstaket, heter det i en uttalelse.

Obama-administrasjonen står foran en vanskelig avstemning i Kongressen for å få økt dette maksbeløpet. Uten en nytt lovvedtak vil finansdepartementet ikke ha fullmakt til å låne mer enn de 12,4 billioner dollar Kongressen godkjente i desember.

- En slik økning er svært viktig for å sørge for at finansiering av føderale operasjoner kan fortsette uten avbrudd, og at det ikke settes spørsmålstegn ved USAs kredittverdighet, heter det videre fra Det hvite hus.

Demokratene ventes å øke maksbeløpet til over 13 billioner dollar for å unngå å måtte ta saken opp igjen før delvalget til Kongressen i november. Saken kommer trolig til å skape ny oppmerksomhet rundt Obama-administrasjonenes rekordhøye underskudd på 1,4 billioner dollar på det amerikanske statsbudsjettet for skatteåret 2009.

Den statlige gjelden i USA er mer enn doblet siden 2001 på grunn av krigene i Irak og Afghanistan, skattekutt og finanskrisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere