Gå til sidens hovedinnhold

Vil kjempe imot Mcdonalds

McDonalds vil føre til økt trafikk, og jeg mener at vi må avvise reguleringsforslaget med full tyngde, sier bystyrepolitiker Akhtar Chaudhry (SV).

Jeg er veldig forundret over at byråden går imot faginstansens anbefaling og inn for McDonalds på Bryn. Dette er det siste man trenger i et område hvor vi vet at trafikken er veldig høy fra før av. Bryn-senteret ligger der og er en trafikkmaskin i seg selv, og situasjonen vil ikke bli bedre med en McDonalds-restaurant ved siden av, hevder Akhtar Chaudhry.
Han er SVs fraksjonsleder i byutviklingskomiteen, og sier at partiet vil mobilisere krefter både inne og ute for å få stoppet byggeplanene for Østensjøveien 72-74.
Samtidig som byrådet innstiller på at det skal opprettes en McDonalds, så sier de at den kanskje må rives i fremtiden. Dette vet vi jo ikke, men la oss si at det skjer om ti år - har beboerne fortjent å bli plaget av dette i mellomtiden? Jeg er veldig forundret over at byrådet går inn for dette, for de har ikke et eneste nytt argument og byråden har ikke lagt frem noe som helst som begrunner hvorfor hun sier ja til dette, sier bystyrepolitiker Akhtar Chaudhry oppgitt.

Ber naboene gå sammen

SV-politikeren oppfordrer nærmiljøet til å gå sammen for å få stoppet byggeplanene.
Naboene må ikke sitte stille nå, for det er i bystyret kampen vil stå. De bør kjempe sammen og bruke alle lovlige midler, for dette er absolutt ikke en vunnet sak selv om byråden sier ja til McDonalds, påpeker Chaudhry.
Før reguleringssaken havner i bystyret, skal den behandles i byutviklingskomiteen.
Første naturlige behandlingstidspunkt vil være 27. april. Da må komiteen ta stilling til om vi skal være enig med byråd Grete Horntvedt i å åpne for en McDonalds-restaurant, eller om vi skal følge faginstansens anbefaling og si nei. Vi i SV er meget bekymret for Bryn-området, og vil ikke gå inn for noe som genererer enda mer trafikk hit, understreker Akhtar Chaudhry.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted