RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil kjøpe redningshelikoptre fra AgustaWestland

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Regjeringen har besluttet å innlede sluttforhandlinger med AgustaWestland om kjøp av nye redningshelikoptre til erstatning for dagens Sea King-helikoptre.

- Jeg er svært fornøyd med at vi nå kommer videre i arbeidet med å få på plass nye redningshelikoptre, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Målet er at kontrakten med den italienske produsenten AgustaWestland skal inngås innen utgangen av året. Leveransen omfatter 16 nye redningshelikoptre med opsjon på ytterligere seks. Det sikrer at Sea King-helikoptrene vil være faset ut over hele landet innen utgangen av 2020. Innfasingen av de nye redningshelikoptrene vil starte i 2017.

Ifølge justis- og beredskapsdepartementet er AgustaWestland AW 101 den kandidaten som samlet sett best oppfyller kravene som settes til Norges fremtidige redningshelikopter. «De nye helikoptrene vil kunne unnsette betydelig flere nødstedte, være merkbart raskere og nå vesentlig lengre enn i dag - under tilnærmet alle værforhold. Tilsvarende vil søkeegenskaper og mulighet for medisinsk behandling vesentlig forbedres», heter det i en pressemelding fra departementet.

Eurocopter, NHI og Sikorsky var de tre andre tilbyderne av nye redningshelikoptre. De ble fredag informert om at regjeringen har besluttet å inngå forhandlinger med AgustaWestland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere