RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil klage Seierstad inn for PFU

Sist oppdatert:
Shah Mohammads advokat, Brynjar Meling, vil klage "Bokhandleren i Kabul" inn for PFU. Men utvalget sier de ikke kan behandle bøker.

- Men saken reiser prinsipielt viktige spørsmål som det hadde vært greit å få en avklaring på. Kanskje er PFU den rette instansen for dette, kanskje ikke. Jeg vil iallfall undersøke muligheten, sier Brynjar Meling til Journalisten.

Men klagen kommer neppe langt i Pressens Faglige Utvalg (PFU). Per Edgar Kokkvold, Generalsekretær i Norsk Presseforbund, sier at bøker ikke er innenfor PFUs mandatområde.

- Det er uaktuelt for PFU å behandle en klage mot en bok, selv om den er skrevet av en journalist. PFU har brede rammer for sin virksomhet, men bøker faller utenom, sier Kokkvold til Journalisten.

I vedtektene heter det at PFU i prinsippet kan behandle klagesaker fra alle typer massemedier, men Kokkvold understreker at forutsetningen er at det innklagede mediet er tilsluttet en av NPs organisasjoner eller Vær Varsom-plakaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere