RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NTB Scanpix

Vil kreve pass for å gi lån

Sist oppdatert:
Bilforhandler i Bergen lurt trill rundt etter identitetstyveri.

Den 2. nyttårsdag ble en bilforhandler i Bergen forledet til å leverte ut en Mercedes til en kjøper som utga seg for å være en annen person.

Kjøperen hadde fått utstedt et Visa-kort etter å ha fullbyrdet et identitetstyveri. Kortet ble brukt som legitimasjon i forbindelse med finansieringen av bilkjøpet.

Fikk champagne

Ifølge forhandleren hadde kjøper med seg lånebevis da han hentet bilen. Og som ikke det var nok, han ga selgeren en flaske champagne for god service.

- Vi mener at det bør innføres «passkontroll» ved at pass og eventuelt BankID bli eneste gyldige form for legitimasjon for gjeldsbrev inntil eventuelt annen indentifikasjon kan anvendes, skriver styreformann Endre Johnsen i Bergen BilCenter i et brev som er sendt til justisministeren.

- Identitetstyverier skjer i økende grad og dette er en form for kriminalitet som har et klart bedragersk fortsett, skriver styreformannen videre.

Her kan du lese hele brevet (PDF-fil)

Bilen er fortsatt registrert på finansieringsselskapet og den er nå etterlyst av politiet.

Slik er reglene

Alle banker krever i dag pass for å utstede bankkort. Det etter krav fra Finanstilsynet.

- Skal vi utstede bankkort krever vi pass. Det samme gjelder BankID. Ved utstedelse av lånebevis krever vi et kundeforhold og gyldig legitimasjon, sier kommunikasjonsdirektør Rune Kibsgaard Sjøhelle i Nordea på generelt grunnlag.

Hva synes du om forslaget? Si din mening i kommentarfeltet under.

LES FLERE SAKER:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere