Vil kutte fridagen 1. mai

Foto: (Fremskrittspartiet)

Politiker tar til orde for at 1. mai ikke lenger skal være fridag. Hva synes du?

30.04.12 13:44

Stortingsrepresentant for Vest-Agder, Åse Michaelsen (Frp), vil gjøre 8. mai til offisiell fridag i stedet for 1. mai.

Hun mener frigjøringsdagen bør gis høyere prioritet og brukes til å dele ut utmerkelser, som for eksempel Kongens fortjenstmedalje og Krigskorset, og at kongen bør være deltakende, skriver regionsavisen FVN.no.

- Jeg mener det er viktig at kongen får en mye mer sentral plass, presiserer Michaelsen overfor Nettavisen.

Ifølge stortingsrepresentanten blir ikke 8. mai viet verdsatt på en god nok måte. Hun mener derfor at arbeidernes fridag bør flyttes over til frigjøringsdagen, 8. mai.

- Det er mye mer i takt med tiden at vi minnes dem som ga oss friheten tilbake i 1945, fremfor å minnes sosialistiske paroler og den gamle sovjetstaten som underla seg land i Europa, sier Michaelsen samme avis.

- 8. mai angår flere
Frp-politikeren sier til Nettavisen at hun ser frem til å diskutere dette med stortingsgruppen til Frp allerede 2. mai.

- Vi har et rødgrønt flertall, som sier dette er helt uaktuelt. Men vi kan få et regjeringsskifte om et år. Frps stortingsgruppe vil diskutere dette allerede på onsdag - og trolig fremme forslag på dette. Selv om vi skulle bli nedstemt i første runde, er ballen i gang, sier Michaelsen til Nettavisen.

Hun er veldig opptatt av at vi bør tenke nytt når vi skal tenke fremover:

- Jeg synes vi bør synliggjøre for vår ungdom hva det betyr å leve i et fritt land. Sånn sett favner 8. mai langt flere enn det 1. mai gjør.

Arbeidsdepartementet : - Vil aldri endre
Statssekretær Gina Lund i Arbeidsdepartementet mener Frp-politikerens utspill er historieløst og forteller at en rødgrønn regjering aldri vil endre 1. mai.

- Jeg synes utspillet fra Frp er historieløst. Dette viser at det fortsatt må kjempes for denne dagen, sier statssekretær Gina Lund i Arbeidsdepartementet til Fædrelandsvennen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.