*Nettavisen* Nyheter.

Vil kutte kreftsengeplasser

Styret i Helse Bergen vil legge ned sengeplasser ved kreftavdelingen på Haukeland sykehus for å bedre arbeidsforholdene.

12.10.05 15:36

Arbeidstilsynet kritiserte Helse Bergen for arbeidsforholdene ved kreftavdelingen på Haukeland universitetssykehus, og stilte flere krav for utbedring. Svaret fra styret i Helse Bergen er å foreslå å kutte i antall arbeidsplasser, for å lette på arbeidspresset mot de ansatte ved post 1 på kreftavdelingen. Det skriver Bergensavisen

Arbeidstilsynet har blant annet kritisert avdelingen for å ha uverdige arbeidsforhold, med uakseptabel fysisk og psykisk slitasje på de ansatte. Sykehusledelsen innrømmet at forholdene var dårlig, men sa samtidig at sykehuset ikke hadde mulighet til å utbedre situasjonen innen fristene som ble satt av Arbeidstilsynet. Dermed ble løsningen å kutte ned på arbeidsmengden for de ansatte, og det vil si å redusere antall sengeplasser. Dette forslaget behandles på styremøtet i morgen.

Til tross for at sykepleierne på avdelingen stiller seg 100 prosent bak Arbeidstilsynets konklusjon, er avdelingsleder ved kreftavdelingen, Olav Mella, sterkt imot forslaget om å kutte sengeplasser.

- Det er et paradoks at noen av de mest alvorlig syke pasientene har de dårligste vilkårene, sier Mella til BA. Han mener Arbeidstilsynet har satt saken på hodet og at pasientloven og arbeidstakerloven ikke kan settes opp mot hverandre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.