Gå til sidens hovedinnhold

Vil la deg gå fra full til edru på sekunder

Forskere kan ha funnet motgiften til alkohol.

Hender det at du skulle ønske at alkoholrusen kunne fjernes ved hjelp av en pille, for eksempel hvis du skal noe viktig dagen derpå, eller kanskje når du har tatt med deg bilen på fest?

Nå kan løsningen være her.

Ifølge Daily Mail har forskere utviklet en cocktail med enzymer som raskt bryter ned alkoholnivået i blodet.

Dette skal være testet på mus og fungert tilfredstillende.

De to forskerne, Yunfeng Lu, professor ved UCLA og Cheng Ji ved University of Southern California, startet testingen med to mus, begge med alkohol i blodet.

Den ene fikk like etterpå injisert nanokapsler som inneholdt to enzymer, Oxidase og et enzym som motvirker uheldige bivirkninger.

Resultatet var at musen som fikk enzymbehandlingen ble edru mye raskere enn den andre.

Les også:

Yunfeng Lu sier at forskningen kan føre til en ny type medisin som fungerer som motgift til alkohol, og at behandlingen kan komme i form av en pille.

- Behandlingen kan sammenlignes med å ha millioner av lever-celler i magen som hjelper deg å fordøye alkoholen og dermed promillenivået i blodet, sier Lu, ifølge avisen.

Gjennombruddet er foreløpig i en tidlig fase, og behandlingen er ikke klar til testing på mennesker.

I mellomtiden arbeider de to forskerne med andre enzym-medisiner som kan bli like populære dersom de viser seg å fungere, deriblant en nanokapsel som leverer enzymer som ødelegger stoffene som fører til hårtap for menn.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken