RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil lese avisutredning

Sist oppdatert:
IJ-forsker Sigurd Høst har utredet avisbegrepet for Oslo fylkeskattekontor i forbindelse med moms-saken til Se og Hør, men utredningen er unntatt offentligheten. Det mener Mediebedriftenes landsforening er feil.

I forbindelse med saken om momsfritak for Se og Hør har Oslo fylkeskattekontor bedt forsker Sigurd Høst ved Institutt for journalistikk utrede avisbegrepet.

Utredningen er ferdig, men nysgjerrige journalister får ikke tilgang til utredningen. Oslo fylkeskattekontor har nemlig unntatt dokumentet fra offentligheten. Det irriterer Mediebedriftenes Landsforening, som har klaget på vedtaket.

I klagebrevet henvises det til at en representant for fylkesskattekontoret har uttalt at dokumentet vil bli offentlig nås saksbehandlingen er ferdig. Derfor mener Mediebedriftene at fylkesskattekontoret har vurdert meroffentlighet, og at kontoret har kommet til at til tross for hjemmelen, skal dokumentet offentliggjøres.

En slik utsettelse av offentlighet er etter Mediebedriftenes syn i strid med paragraf 4 i loven om utsatt offentlighet i særskilte tilfelle.

I følge lovteksten skal det stilles strenge krav til et slik unntak. Mediebedriftene kan ikke se at offentliggjørelse av rapporten til Høst kan gi et direkte misvisende bilde av saken og at dette eventuelt kan skade åpenbare samfunnsmessige eller private interesser. Avslutningsvis minner Mediebedriftene i sin klage om at Stortinget en rekke ganger har oppfordret til meroffentlighet,heter det i klagen fra Mediebedriftenes Landsforening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere