RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil lete mer ved høy oljepris

Sist oppdatert:
En varig høy oljepris kan føre til at aktiviten øker på norsk sokkel, og flere felt som i dag vurderes som ulønnsomme vil bli tatt inn i varmen
Et av selskapene dette gjelder for er Norsk Hydro. Konserndirektør Tore Torvund som leder Hydros Olje- og gassvirksomhet kan komme til å heve oljeprisanslaget som selskapet nye utbyggingsprosjekter skal testes motm, ifølge Aftenposten.

I dag skal nye prosjekter tilfredsstille selskapets avkastningskrav om oljeprisen synker til 18 dollar fatet, som er meget kavt sett i forhold til en oljepris på 38 dollar fatet for Norsjøolje.

Samtidig ser det ut til at oljeprisen kan bli liggende over 30 dollar fatet i lengre tid. Oljekartellet OPEC vurderer å hevet sitt oljeprismål, noe som vil ha stor betydning for oljeprisen fremover.

En permanent høyere oljepris vil få oljeselskapene til å heve de prisene de tester nye utbygginger i mot. Dermed vil flere felter som i dag ikke er verd å bygge ut bli lønnsomme. Igjen kan dette føre til at selskapene blir ivrigere til å letebore.

- Vi vurderer dette nå og svaret skal vi levere i desember på vår kapitalmarkedsdag, sier konserndirektør for olje og energi i Norsk Hydro, Tore Torvund til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere