RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil lete utenfor Lofoten

Sist oppdatert:
Norsk Hydro mener de omstridte leteområdene utenfor Lofoten må åpnes opp for å opprettholde aktiviteten på norsk sokkel
- I dag er det ingen store norske funn som ikke er bygget ut. Det er en trend som representerer en utfordring for hele den norske petroleumsnæringen, sier konserndirektør Tore Torvund i Hydro til Aftenposten.

Hydro-sjefen vil at oljeselskapene skal få tilgang på å lete i de omstridte sonene Nordland VI og Nordland VII utenfor Lofoten og Røst.

- Vi har tro op å treffe på olje og gass i Nordland Vi og Nordland VII, sier Torvund til avisen og vil ha området inkludert allerede i 20. konsesjonsrunde.

- Vi trenger nye ressurser i forkant av de utbygginger og investeringene som nå er i ferd med å fullføres. Etter 2007 står Norge uten aktiviteter på utbyggingssiden. Industrien må få tilgang til de områdene der mulighetene for funn er mest lovende, og både Barentshavet og Nordland vil kunne bli sentrale områder for verdens energiforsyning i fremtiden, sier Torvund til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere