Gå til sidens hovedinnhold

Vil lokke elever til Møllergata

Skolen og foreldrene går sammen om prosjektet "Møllergata bymiljøskole", som har som mål å bidra til økt elevrekruttering.

MØLLERGATA: Møllergata skole sliter med rekruttering av nye elever. Nå har rektor Eva Kjøge gått sammen med foreldrene for å finne ut hvordan de kan gjøre Møllergata enda mer attraktiv i fremtiden.

– Slitent image

– I klassen til sønnen min går det 13 stykker. Det er jo både trygt og fint det, men om noen faller fra slås klassene sammen. Det er forsåvidt ikke noe stort problem det heller, men det er symptomatisk for situasjonen på skolen, sier småbarnsfar Per Martin Landfald.

Han tror forklaringene på at skolen ikke merker økt rekruttering er mange.

– Mange opplever at dette byområdet har et litt slitent image, med lite grønt, mye trafikk og medieoppslag om narkosalg i omkringliggende områder, sier han.

Siden pengene følger eleven, blir nettopp antall elever avgjørende for skolens økonomi. Derfor har én av rektor Eva Kjøges hovedutfordringer vært å heve elevantallet, og slik sikre elevene et bredere tilbud.

Bymiljøskole, sa du?

Etter konstruktive samtaler mellom skoleledelsen og FAU, har skolen bestilt et idéprosjekt av Landfald, som driver arkitektkontoret PML Arkitektur.

– Vi ønsket å knytte alle skolens problemstillinger til en overordnet idé, som forhåpentligvis vil kunne bidra til økt rekruttering på sikt, forteller Landfald.

Prosjektet har fått navnet "Møllergata bymiljøskole".

– Et ikke-eksisterende begrep, etter hva jeg kan forstå?

– Det er ikke et offisielt begrep, nei - vi har brukt det som et stikkord for arbeidet. Ordet er ment å spille på kvalitetene ved det å bo urbant, i et bymiljø med sammensatte sosiale strukturer, sier Landfald.

Åpent, grønt og stolt

I prosjektskissen har han utarbeidet et forslag som innebærer vesentlige endringer i skolens uteområde: Planen inneholder grep som vil avlaste trafikksituasjonen, gjøre uteområdene grønnere og åpnere og ikke minst fremheve skolens kulturhistoriske stolthet.

Prosjektet fremhever også det multinasjonale elev- og lærermiljøet som en ressurs for skolen, i stedet for å være et problem, slik det ofte fremstilles som i media.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping