*Nettavisen* Nyheter.

Vil lovfeste én voksen per tre småbarn

Foto: Aas, Erlend (NTB scanpix)

Innen 2020 skal lovpålagt barnehagebemanning være på plass, ifølge regjeringen.

22.03.13 12:25

Oslo (NTB): Grunnbemanningen i barnehagene skal lovfestes til én voksen per tre barn for de minste og én voksen per seks barn for de store barna. Innen 2020 skal dette være på plass, varsler regjeringen.

To barnehageopptak i året skal også gjennomføres, men når det skal skje, sier regjeringen ikke noe om. Regjeringen varsler også en innstramming i muligheten til å innvilge varig dispensasjon fra utdanningskravet til barnehagelederne.

- Det betyr at styrere og pedagogiske ledere bare kan få fast ansettelse dersom de har gjennomført barnehagelærerutdanning eller tilsvarende. Vi vurderer å gå videre ved å øke kravet til pedagogisk bemanning når barnehagene har fått tilstrekkelig med kvalifisert personale, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Halvorsen lovet 40 konkrete tiltak i meldingen til Stortinget om Framtidens barnehage, som ble lagt fram fredag, men mange av punktene innledes med at «regjeringen vurderer». Blant annet vurderer regjeringen å innføre en bestemmelse i barnehageloven om at «barns beste skal være et grunnleggende hensyn».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag