RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil, men får det ikke til

Sist oppdatert:
Tenkespillet «Hot Pixel», prøver, prøver, prøver og feiler.

(Spillmagasinet): Det første «Wario Ware»-spillet til GBA, «WarioWare, Inc.: Mega Microgame$!», er ett av de morsomste spillene jeg vet om.

Du skal jobbe deg gjennom en haug kjempekorte, helsprø, intuitive og simple småspill - ofte må du bare trykke på en knapp eller bevege på en figur.

Før spillene starter, får du beskjed om hva du skal gjøre, og oppgavene er mange og varierte. For eksempel skal du hjelpe en gammel dame med å få gebisset på plass, hilse på en hund, dele opp kjøtt og slik festlige ting.

PSP-utgaven av «Wario Ware»

Grunnen til at jeg nevner «Wario Ware» er at PSP-spillet «Hot Pixel» er en blåkopi av førstnevnte.

Riktignok er pixelgrafikken stiligere enn den i «Wario Ware» og utviklerne har satset på å lage et litt «kulere» og mer voksent spill, men selve spillmekanikken er identisk.

Du skal jobbe deg gjennom en rekke småspill og trykke på knapper og bevege på ulike ting.

Blant skal du kle av en dame, stryke en annen på ryggen, velge mellom sunn og usunn mat og slå av en rekke tv-er mens forbipasserende blokkerer signalet fra fjernkontrollen.

Mye å finne på

«Hot Pixel» byr på over 200 slike småspill, i tillegg til et par litt større spill og masse ekstramateriale. Det er med andre ord mer enn nok å finne på.

Dessverre havner mange av minispillene midt på treet eller under. For hvert artige spill, fant jeg minst ett som var frustrerende eller dørgende kjedelig. For eksempel ber enkelte deg om å trykke på en knapp, og så lenge du gjør det før tiden går ut, går du videre.

Lite gjennomtenkte

Spillets største problem er at enkelte av småspillene gir inntrykk av å være lite gjennomtenkte.

Jeg opplevde ofte at jeg ikke skjønte hvordan jeg skulle gjøre det jeg fikk beskjed om, og når du bare har et par sekunder på deg har du ikke tid til å tenke over sånt.

I tillegg henger ikke bestandig kontrollen helt med, noe som er uakseptabelt. Spesielt når «Hot Pixel» bare skal fange opp enkle bevegelser eller et knappetrykk.

For småspillsultne PSP-eiere

Heldigvis er de gode minispillene veldig gode, og det er såpass mange av dem at «Hot Pixel» er vel verdt en titt for småspillsultne PSP-eiere.

I tillegg kommer enkelte av de større spillene til å leve tilnærmet evig, jeg er ihvertfall helt hekta på et par av dem.

Hvis utviklerne hadde brukt litt mer tid på spillet, føler jeg meg veldig trygg på at «Hot Pixel» hadde blitt helt suverent og et «må ha»-spill. Sånn som det er nå hører det hjemme midt på treet.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere