*Nettavisen* Nyheter.

Vil nekte tidligere Mubarak-medarbeidere å stille til valg

Kairo (NTB-AFP): Tusenvis av islamister demonstrerte i Kairo fredag med krav om at medlemmer av regimet til tidligere president Hosni Mubarak må nektes å stille som kandidater i presidentvalget.

13.04.12 14:52

Demonstrasjonen ble arrangert av Det muslimske brorskap, som samlet flere tusen mennesker på den symboltunge Tahrir-plassen i sentrum av den egyptiske hovedstaden.

Slagord som «nei til rester fra det gamle regimet» og «vi vil ikke ha Omar Suleiman» gjallet ut over plassen etter fredagsbønnen.

Suleiman var Mubaraks mangeårige etterretningssjef og var også Egypts visepresident en kort periode. Han forsøker nå å komme tilbake i egyptisk politikk og har lansert seg som kandidat i presidentvalget, som holdes 23. og 24. mai.

Fredagens demonstrasjon fant sted dagen etter at nasjonalforsamlingen, der islamistpartiene har flertall, vedtok en lov som forbyr medlemmer av det tidligere regimet å få offentlige embeter.

Loven, som må godkjennes av den styrende militærrådet før den kan iverksettes, vil innebære at folk som Suleiman ikke får stille til valg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.