Se debatten her:

De siste årene har Norge tatt imot 3000 kvoteflyktninger i året. Arbeiderpartiet sentralt har tatt til orde for å øke antallet til 3500 flyktninger i året.

I forkant av Arbeiderpartiets landsmøte til helgen kommer Bergen Ap med et nytt forslag om å øke tallet til 5000 kvoteflyktninger i året. (Se video over)

Høyres innvandringspolitiske talsmann Ove Trellevik reagerer på forslag og mener det er helt feil å øke tallet, og mener det ikke løser noen problemer.

– Verdens utfordringer med 80 mill flyktninger løses ikke ved mer bruk av ressurser i Norge til å ta imot litt flere. Arbeiderpartiet går ofte høyt på banen om økte forskjeller, men når vi vet innvandring er den størst årsaken til at de vokser gir en liberal innvandringspolitikk større forskjeller for forskjells-Norge, sier han til Nettavisen.

Han mener forslaget er et tegn på at Bergen Ap ønsker å få bedre samvittighet, men hjelper ikke noe på det globale flyktningproblemet.

– Bergen Aps forslag kan skape god samvittighet for en selv, men er dårlig for verdens 80 mill flyktninger, sier Trellevik.