*Nettavisen* Nyheter.

Vil opp i 300 knop

Nigel Macknight har satt skrog på en jetmotor. Se bildene!

Den 51 år gamle briten er ute etter Ken Warbys gamle fartsrekord på 276 knop, satt i Australia for snart tretti år siden.

For femten år siden gikk Nigel Macknight ut og sa at hans team Quicksilver skal gjøre et seriøst forsøk på å sette ny fartsrekord på vannet. En utfordring som teamet visste ikke ville bli lett. Flere har hoppet av prosjektet og kampen om penger har vært tøff.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Quicksilver

Femten år
Nå, etter 15 års hardt arbeid har teamet kommet så langt at de har en båt å vise omverdenen. En utradisjonell båt, designen tatt i betraktning. Her har de naturlig nok tatt hensyn til både hydrodynamikk og aerodynamikk, som forklarer utseendet til denne farkosten på 12,87 meter, med en bredde på 3,3 meter og høyde på 2,9 meter.

Rolls Royce
Båtens motor som skal få den opp i ufattelige 300 knop - 556 km/t - er en Rolls Royce Spey MK 101-jetmotor. Om alt går etter planen kan vi vente at det første forsøket på å sette rekorden blir gjort tidlig i 2008 på Conston Lake i England, 30 år etter at Ken Warbys klarte 276 knop i Blowering Dam Reservoir i Australia.

Her finner du mer om prosjektet.

Se flere bilder nedefor!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.