*Nettavisen* Nyheter.

Vil oppløse Brorskapet

Foto: Scanpix

Egypts statsminister Hazem al-Beblawi foreslår å tvinge gjennom en oppløsning av Det muslimske brorskap, opplyser en talsmann for Beblawi.

17.08.13 21:31

Kairo (NTB-Reuters/Nettavisen): - Forslaget diskuteres nå i regjeringen, sier talsmannen.

Beblawi la lørdag fram forslaget for sin minister for samfunnsspørsmål, som har ansvaret for å utstede lisenser til ikke-statlige organisasjoner.

Antall døde oppjusteres
En talsmann for den egyptiske regjeringen sier at 173 mennesker ble drept på landsbasis, inkludert 95 i Kairo, i fredagens sammenstøt mellom Mursi-tilhengere og sikkerhetsstyrkene, melder nyhetsbyrået AP.

Over 600 mennesker ble drept under aksjonen onsdag. Situasjonen i Egypt er svært spent etter at sikkerhetsstyrker onsdag gikk til aksjon for å rydde to teltleirer tilhørende tilhengere av Brorskapet. De ble satt opp for å protestere mot at den folkevalgte presidenten Mohamed Mursi ble avsatt i juli.

Al-Qaida-lederens bror er pågrepet
Mohamed al-Zawahri, broren til al-Qaida-lederen Ayman al-Zawahri, er pågrepet i Egypt etter å ha demonstrert til støtte for den avsatte presidenten Mohamed Mursi, opplyser sikkerhetskilder.

Mohamed al-Zawahri ble pågrepet i sitt hjem i Giza-distriktet, like utenfor Kairo, ifølge kilden. Egypteren Ayman al-Zawahri overtok som leder for terrornettverket etter at Osama bin Laden ble drept av amerikanske spesialstyrker i 2011.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag