RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil overføre kompetanse om terror fra Forsvaret

Oslo (NTB): Forsvaret mener erfaringer fra bomber i Afghanistan bør overføres til hvordan terrorberedskapen i Norge kan bli bedre i framtiden

I tiden etter terrorangrepene 22. juli har det vært lite oppmerksomhet knyttet til hvor teknisk krevende det er å forberede en slik aksjon. Aksjonen Anders Behring Breivik står bak, krever mye kunnskap og materialer om bomber og våpen.

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) har i tiden etter terrorangrepene bistått politiet med sin erfaring fra improviserte bomber i Afghanistan, men mener dette samarbeidet bør trekkes lenger.

- Dette har FFI mye kunnskap om. Kunnskap som i større grad bør gjøres tilgjengelig for den sivile beredskap. Derfor vil vi presentere vår forskning på området, og invitere til debatt, sier Jan Ivar Botnan som er sjefen for avdeling Beskyttelse ved FFI.

På et seminar «Bedre beredskap mot terrorisme» som arrangeres 27. mars vil også flere andre mulige terrormuligheter i Norge bli belyst. Det vil dreie seg om spredning av gift og smittsomme mikroorganismer, bruk av kjernevåpen og utløsning av såkalte skitne bomber til faren for improviserte bomber, slik den Breivik laget.

- For å etablere en bedre overvåking, må vi vite hva vi skal overvåke, hva vi egentlig skal se etter, sier Botnan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere