RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil overta skakkjørt svensk finansselskap

Sist oppdatert:
Aktiv Kapital med skipsreder John Fredriksen som hovedaksjonær er klare til å ta over det svenske kredittselskapet Custodia som nå tvinges til å lukke dørene.
Aktiv Kapital gjennom sitt datterselskap AK Finans er blant beilerne som nå ønsker å rive til seg virksomheten til det svenske kredittselskapet Custodia. Bakgrunnen for at Custodias-kunder nå er fritt vilt, er at den svenske Finansinspektionen har tatt tilbake selskapets lisens, ifølge Di.se.

Dette medfører at selskapets 1.300 innskyttere er i fare for å miste deler av sine midler, men også selskapets lånetagere ventes å komme under press i det Custodia så fort som mulig må hente inn utlånte midler.

Ifølge Di.se kan låntagerne bli tvunget til å tilbakebetale alle sine lån umiddelbart. Kundemassen er blant annet en rekke svenske småbedrifter. Aktiv Kapital er imidlertid klare til å ta over Custodia-butikken og kundene.

- Vi tilbyr oss å ta over kredittene. Med 250 millioner i kassen tror jeg vi kan ta over alle problemer, sier styremedlem Erik Delking i AK Finans til Di.se.

Delking sier til Di.se at han er urolig for at Custodias-problemer skal spre seg til kundene.

- Det ligger i alles interesse at det her får en løsing, sier Delking som ved et oppkjøp kan øke Aktiv Kapitals markedsandel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere