RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil på børs med bulkrederi

Sist oppdatert:
Skipsreder Kristian Eidesvik fra Bømlo er nå klar til å gå på børs med bulkrederiet Wilson
Eidesvik er allerede tungt på børs med kjølkeskipsrederiet Green Reefers hvor han er største aksjonær.

Nå er han ifølge Dagens Næringsliv klar til å ta Wilson EuroCarriers til Oslo børs. Målet skal være et nedsalg i løpet av vinteren. Etter det avisen erfarer er Pareto Securities og DnB Nor Markets hyret inn som finansielle rådgivere og tilretteleggere.

Adm. direktør Øyvind Gjerde i Wilson bekrefter at det er igangsatt en prosess som kan føre frem til børsnotering i løpet av første tertial neste år, skriver DN.

Rederiet har i dag en flåte på vel 40 skip i eie og som er i ferd med å fornyes, i tillegg kommer en rekke innleide skip. Totalt kontrolelrer rederiet en flåte på 80-90 skip.

Det er i hovedsak mindre bulkskip som Wilson-flåten består av. Småbulkmarkedet preges ifølge DN av fortsatt av tøff konkurranse og små marginer, en Wilson på grunn av sin størrelse har fordeler.

Wilson-flåten består i hovedsak av skip på 1500 til 7000 dødvekttonn. Til sammenligning driver Jinhui og Belship stort sett såkalte handysize skip på 35.000 til 45.000 dødvekttonn

I løpet av de ni første månedene av året sitter Bergen-rederiet med et driftsresultat på 104,3 millioner kroner, mot 68,7 millioner kroner på samme tid ifjor, ifølge DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere