RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil på børs med hotellkonsern

Sist oppdatert:
SAS-konsernet vil børsnotere hotellkonsernet Rezidor på Stockholmsbörsen. Men alt avhenger av markedet.
Ifølge en børsmelding tar SAS-konsernet sikte på å børsnotere Rezidor SAS Hospitality i løpet av de neste 12 månedene, avhengig av markedsforholdene.

Årsaken til børsnoteringen er at SAS ønsker å fokusere på kjernevirksomheten, altså fly.

Noteringen gjør det mylig for SAS å kvitte seg med hotellvirksomheten. En prosess som startet i fjor da Carlson Hotels Worldwide kjøpte 25 prosent av aksjene i Rezidor SAS fra SAS-konsernet, som ønsker å fortsette å være en betydelig aksjonær i konsernet.

Rezidor er ett av Europas største hotellkonsern, med 217 hoteller i 48 land, blant merkevarene er Radisson SAS, Park Inn og Regent. Totalt antall gjestedøgn i fjor var 6,8 millioner og i motsetning til kjernevirksomheten til SAS, altså luftfarten, gikk Rezidor med overskudd.

Omsetningen økte fra 4,5 til 5,4 milliarder svenske kroner, mens driftsresultatet gjorde et hopp fra 165 til 412 millioner kroner.

Med Nord-Europa som hovedmarked, i tillegg til Afrika og Midt-Østen, er det hotellkjeder som Hilton, Marriot, Sheraton og Petter Stordalens Choice som er hovedkonkurrenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere