RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil på børs uten rigg

Sist oppdatert:
Bjørge Gretlands nye offshoreeventyr er et oljeleteselskap som ikke skal bruke borerigg. Nå skal selskapet på børs. Les mer her
Finansmannen Bjørge Gretland har gjennom ventureselskapet Convexa har satset millioner av kroner på offshoreselskapet Badger Explorer, som nå skal børsnoteres til neste år. Det melder Finansavisen tirsdag.

I september gikk Convexa inn i selskapet i en emisjon som priset det til 125 millioner kroner, men nå har meglerhuset Enskilda skrudd prisen i været etter presentasjoner for investorer. Prislappen nå er 185 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Ifølge avisen har oljegiganter som Exxon Mobil, Shell og Statoil sprøytet inn 20 millioner kroner til selskapet, som har en spesiell forretningside. Selskapet skal nemlig drive leteboring etter olje uten en borerigg. I stedet skal en selvgående boremaskin drevet av strøm gjennom en kabel bore seg ned etter olje.

Dette vil spare store utgifter til leteaktivitet samtidig som det vil ha stor miljømessig gevinst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere