*Nettavisen* Nyheter.

Vil politianmelde Ulriksbanen

Ulriksbanen unngikk i går konkurs for andre gang i år. Foto: Ulriken.no

Taubanetilsynet anbefaler Fylkesmannen å anmelde Ulriksbanen til politiet.

25.01.06 12:38

Høstens turbulente ferd for Ulriksbanen og selskapets daglige leder, Torbjørn Sirseth, kan ende på politikammeret. I et skriv til Fylkesmannen har taubanetilsynet i Veritas anbefalt at Ulriksbanen og Sirseth anmeldes til politiet for å få fram hva som egentlig har skjedd i løpet av høsten, skriver Bergensavisen.

Kan trekke konsesjon
Flere ganger har Ulriksbanen tatt seg friheter som Veritas rynker på nesen av. I høst kjørte banen flere turer, til tross for at driftstillatelsen var midlertidig inndratt. For to uker siden gikk en bærevaier av sporet og banen stoppet mens tre personer var om bord. Disse måtte fire seg ned med tau, ti meter over bakken. Etter dette har Veritas trukket tilbake driftstillatelsen, til 17. mai.

Fylkesmannen er den som utsteder konsesjon til å drive Ulriksbanen. Trekkes denne tilbake, kan selskapet som driver banen bare pakke sammen og selge. Bergen kommune har da en unik mulighet til å kjøpe selskapet til en billig penge. I brevet fra Veritas anbefales det også at Fylkesmannen « foretar nødvendige sanksjoner mot konsesjonshaver», ifølge BA.

Tror det er helgardering
- Men det er nokså alvorlig å inndra en konsesjon. For at det skal skje, bør det foreligge gjentatte og alvorlige brudd på konsesjonsbetingelsene, sier Svein A. Tvedten hos Fylkesmannen til BA.

Torbjørn Sirseth tror anmeldelsen er en helgardering fra Veritas mot eventuell framtidig kritikk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.