RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil prøve Rygh-saken i Strasbourg

Sist oppdatert:
Styret i Tønsbergs Blad ønsker å prøve den såkalte Rygh-saken for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) i Strasbourg.

Styret i Tønsbergs Blad fremmer saken for menneskerettighetsdomstolen etter at Høyesterett i juni forkastet avisens anke etter at lagmannsretten hadde dømt den for ærekrenkelser av tidligere konserndirektør i Orkla, Tom Vidar Rygh, skriver tb.no.

Tønsbergs Blad støtter seg til juristene Cato Schiøtz, Pål W. Lorentzen og generalsekretær Nils Øy i Norsk Redaktørforening som mener Høyesterett bygger sin kjennelse på feil faktagrunnlag.

Slipper avisen gjennom nåløyet med sin sak, vil den føres av høyesterettsadvokat Pål W. Lorentzen.

Tidligere konserndirektør i Orkla, Tom Vidar Rygh, saksøkte Tønsbergs Blad etter en artikkel sommeren 2000 om eiendomsforhold knyttet til en bolig på Hvasser. Rygh tapte søksmålet i Tønsberg tingrett, men vant i Agder lagmannsrett med krav om oppreisning på 50.000 kroner. Tønsbergs Blad anket dommen til Høyesterett, som forkastet anken i en flertallsavgjørelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere