*Nettavisen* Nyheter.

Vil PS3 kjøre PS2-spill igjen?

Foto: (Getty Images)

Sony har søkt om en interessant patent.

21.09.10 17:08

Det japanske patentkontoret har mottatt en søknad fra Sony som kan være svært interessant for de av oss med enorme PS2-samlinger og et stort savn etter å gjenoppleve fordums spillopplevelser.

Mens den første PS3-konsollen med 60 gigabyte harddisk var bakoverkompatibel ut av boksen, fjernet Sony denne egenskapen i de neste modellene. Som et lite plaster på såret har spillselskapet gitt ut Blu-ray-versjoner av noen av de aller største spillene, som blant annet «God of War».

Dingsen Sony nå søker patent på er en ekstern enhet som kobles til PS3, og som skal gjøre det mulig å kjøre eldre playstationspill via Playstation 3, skriver nettsiden Eurogamer.

Teknobloggen Digital Foundry har tatt en nærmere titt på tegningene, og skriver at innsiden av tilleggsenheten er nærmest identisk med Playstation 2s maskinvare om man fjerner DVD-drevet, kontroller- og AV-portene.

Sony ønsker ikke å kommentere søknadspapirene overfor nettsiden. Det anbefales heller ikke å begynne å holde pusten for den nye dingsen. Om den godkjennes vil de ta år før den faktisk er i salg - og før det må Sony bestemme seg for om de faktisk vil sette den i produksjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.