*Nettavisen* Nyheter.

Vil publisere alvorlige hendelser på nettet

Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)

Haukeland sykehus vil gjøre det lettere for offentligheten å få vite om alvorlige hendelser.

25.06.11 16:31

Helse Bergen vil gjøre det lettere for offentligheten å få vite om alvorlige hendelser på sykehuset, skriver Bergensavisen.

I forrige uke bestemte Sykehuset i Østfold seg for å publisere 3-3 meldingene på hjemmesiden sin. Det skriver fagbladet Journalisten.

Dette er meldinger som forteller om alvorlige hendelser på sykehusene. Det er meldinger som fører til personskader, eller som kunne ha ført til personskader Navnet sitt har meldingene etter paragraf 3.3 i Lov om spesialisthelsetjenesten og beskriver sykehusenes meldeplikt.

Viktig med åpenhet
- Full åpenhet er viktig for at sykehuset skal ha tillit i befolkningen. Derfor velger vi i tillegg å legge ut disse sakene på vår nettside. Åpenheten er en erklæring om at ingen saker skal være gjemt eller glemt, sier direktør Just Ebbesen ved Sykehuset i Østfold til egne nettsider.

Ifølge Journalisten har Offentlighetsutvalget i Norsk Presseforbund sendt ut oppfordring til de øvrige helseforetakene om å følge Sykehuset i Østfolds eksempel.

- Jeg synes det er et fantastisk bra initiativ og kan ikke se at det er noen grunn til at ikke andre sykehus også følger etter. For det er snakk om offentlig informasjon så lenge de skjermer identifikasjon på pasientene. Så det er ingen grunn til at det ikke skal være lett tilgjengelig, sier jurist Kristine Foss til Journalisten.

Ifølge henne er det kun ett foretak som har svart på oppfordringen deres så langt, psykiatrien i Vestfold HF.

Der sier de at ledelsen skal vurdere om de skal gjøre slikt.

Er klar i Bergen
Helse Bergen er derimot klar for å innføre dette. Det forteller informasjonsdirektør Mona Høgli til BA.no.

- Dette har vi vurdert og alle er positive til det.

Høgli kan ikke si hvorfor det ikke allerede er innført, men at de nå setter uigang en prosess for å kunne iverksette det.

- Dette skal vi snakke om i Helse Vest. Vi må finne en felles måte å gjøre det, sier informasjonsdirektøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag