RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil pumpe olje gjennom Panama

Sist oppdatert:
Venezuela vil nå gå inn i samtaler med Panama neste uke med tanke på pumping av olje til Stillhavskysten av Panama
Det er Venezuelas utenriksminister Ali Rodriguez som vil dra til Panama til uken for å starte samtalene. Rodriguez var tidligere president i OPEC, og har vært leder av statsoljeselskapet PDVsa.

Bakgrunnen for planene om å eksportere olje til Stillehavet via en rørledning gjennom Panama, er et ønske om å kutte transportutgiftene ved eksport til Kina.

Utenriksminister Rodriguez avviste samtidig at de nye avtalene inngått med Kina sist uke om eksport av olje vil være på bekostning av Venezuelas store leveranser til USA.

Rodriguez sa at landet ikke har tenkt å ofre Nord-Amerika, men derimot øke produksjonen av olje.

Alternativet til å pumpe oljen gjennom Panama er den lange veien rundt Sør-Amerikas spiss, eller små tankskip gjennom den meget trafikkerte panama-kanalen. Venezuela har inngått en avtale om å selge 120.000 fat olje pr. måned til Kina.

Rørledningen ble bygget for mange år siden og har en kapasitet på 800.000 fat pr. dag, men fører i dag kun små kvantum fra Stillehavet til Karibien, ifølge Dow Jones.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere