RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil selge en bit av soleventyr

Sist oppdatert:
Hafslund vil selge solaksjer for nærmere fem milliarder kroner.
(Oppdatert med kommentarer fra Hafslund)

Hafslund eier 105,4 millioner aksjer i REC, men skal nå selge 35 millioner av disse aksjene.
Basert på siste omsatte kurs på 142 kroner verdsettes aksjeposten til 5 milliarder kroner.

Det er meglerhusene ABG Sundal Collier og UBS som skal selge posten. Institusjonelle investorer i Norge i utlandet vil bli kontaktet i forbindelse med salget.

- Hafslund foretok sin opprinnelige investering i REC - i dag en global leder innen solenergiindustrien - i 1998. Vi er svært imponert over det REC har oppnådd, og har sterk tro på at selskapet vil fortsette å utmerke seg og skape verdier for sine eiere. Tatt i betraktning karakteren av Hafslunds eierskap i REC, eid gjennom vår venturevirksomhet, og konsekvensene av REC`s suksess for størrelsen av vår investering, er det imidlertid naturlig for Hafslund over tid å redusere vår eierandel i selskapet, noe vi også tror vil være til fordel for REC ved at det vil skape en bredere aksjonærbase med økt likviditet i handelen av aksjen, sier konsernsjef Christian Berg i Hafslund en kommentar.

Hafslund, der Oslo Kommune er største eier med over 50 prosent av aksjene, får nesten 5 milliarder kroner inn på salget av REC aksjer dersom plasseringen går etter planen.

Informasjonsdirektør Frode Geitvik i Hafslund forteller til NA24 iMarkedet at de hele tiden har sagt at REC er en finansiell investering.

- Vi har ett eneste mål for REC, det er mest mulig utbytte til våre eiere. Hele eller deler av posten er til vurdering enhver tid. Nå realiserer vi en gevinst gjennom delsalg, sier Geitvik til NA24.

Han forteller til NA24 at de heller ikke er fremmed for å bytte REC aksjer med andre relevante objekter innenfor energibransjen.

Tidligere har det vært kjent at det var vært samtaler mellom Hafslund og Orkla om eierskapet i REC, men Geitvik forteller at dette er noe tilbake i tid. Den siste tiden har det ikke vært slike samtaler.

Med 5 milliarder nye kroner i kassen er Hafslund nå forberedt på at det kan komme opp spekulasjoner om ekstra utbytte, noe kommunepolitikerne i Oslo Kommune sikkert vil bli glade for.

- Det får vi vurdere. I tillegg har vi et ganske offensivt investeringsprogram, blant annet innenfor fjernvare. Men utbyttedebatten vil komme raskt opp, sier Geitvik til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere