RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil selge resten av Stolt Offshore

Sist oppdatert:
Kjemikalietankrederiet til styreformann Jacob Stolt-Nielsen vil nå selge seg helt ut av oljeserviceselskapet Stolt Offshore. Stolt Offshore falt tungt på meldingen
Stolt-Nielsen opplyste i en pressemelding fredag kveld at de nå jobber med å selge seg helt ut av det tidligere datterselskapet Stolt Offshore.

Ifølge Stolt-Nielsen vil salget skje til en liten gruppe kvalifiserte investorer, og antallet vil være å lavt at transaksjonen slipper unna registreringsplikten under den amerikanske verdipapirloven.

Planen er å ha gjennomført nedsalget innen utgangen av januar.

Stolt-Niesen eier i dag 79.414.260 aksjer i Stolt Offshore, tilsvarende en eierandel på 41,7 prosent. Stolt Offshore-aksjen falt 7 prosent på salgsplanen i USA frdag kveld.

Av salgssummen vil 70 prosent gå til nedbetaling av obligasjonslån. Det er i henhold til betingelsene i obligasjonslånet for Stolt-Nielsens senior obligasjoner. De resterende midlene vil gå til generelle bedriftsformål.

- Salget av vår eierinteresse i Stolt Offshore vil ytterligere senke gjeldsgraden i Stolt-Nielsens balanse og vil plassere selskapet i en sterk posisjon for vekst innen dets transportvirksomhet, havbruksvirksomhet og andre investeringsmuligheter, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i Stolt-Nielsen i en kommentar.

Det er ifølge Dagens Næringsliv meglerhusene Pareto Securities, Fearnley Fonds og Lehman Brothers har fått ansvaret for å finne kjøpere til aksjeposten som har en markedsverdi på tre milliarder kroner.

Adm, direktør Magne Kristiansen i Siem Offshore, som eier Stolt Offshores konkurrent Subsea 7, sier yil avisen at de ikke hadde hørt noen rykter om dette på forhånd, og at salget sånn sett var overraskende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere