RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil sette militæret inn i problemområder i Marseille

Paris (NTB-AFP): Seks av ti franskmenn støtter forslaget om å sende hæren inn i Marseille for å bekjempe den stigende kriminaliteten i den franske havnebyen, ifølge en meningsmåling.

Forslaget ble første gang fremmet av en lokalpolitiker i fjor, og har fått stadig større oppslutning siden da. Men regjeringen var raskt ute med å avvise det.

I målingen fra YouGov publisert i Huffington Post torsdag, sier 57 prosent at de er for å sende soldater inn i de mest kriminelt belastede områdene av Marseille. Kun 25 prosent er imot.

I målingen sier også 76 prosent av de spurte at den siste tidens oppblomstring av narkotikarelatert voldsbruk og kriminalitet har ført til en «varig forverring» av situasjonen i byen.

Nå mener også flere rikspolitikere at det må tas kontroversielle grep for å få kontroll over kriminaliteten i Marseille, og tidligere presidentkandidat og en av Sosialistpartiets ledene profiler, Ségolène Royal, mener forslaget bør vurderes på nytt.

- Denne meningsmålingen er et uttrykk for den frustrasjonen mange franskmenn føler, følelsen av å ha banditter løpende rundt i gatene med krigsvåpen, sier Royal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere