Gå til sidens hovedinnhold

Vil si «ja» der du får nei

«Nei, nei, nei.» I 14 år har det vært svaret hvis du ville gifte deg i Oslo rådhus. Men Fabian Stang vil ha «ja, ja, ja» i rådhuset.

- Jeg skjønner at det kan se ut som om vi endrer regelverket på grunn av ordføreren, sier Aps gruppeleder Rune Gerdhardsen i Oslo bystyre til VG.

Nå vurderer Oslopolitikerne å endre praksis slik at forskjellen mellom Fabian Stang og Jørgen Hattemaker ikke skal bli så stor.

Mange har ønsket å gifte seg i Oslo rådhus opp gjennom tidene, men bare tre personer har fått ja. De har vært to etterkommere av Arnstein Arneberg som tegnet Oslo rådhus, og en etterkommer av Per Krogh som har utsmykket et av rommene.

- Her lever jeg mitt liv
Nå ønsker Fabian Stang å få kommunens velsignelse til å knytte båndene med sin kjære Catharina Munthe i Oslo rådhus. Forretningsutvalget i kommunen skal ta endelig stilling til dette spørsmålet i mars.

Fabian Stang og hans 21 år yngre forlovede, Catharina Munthe, har kjent hverandre i mange år gjennom arbeid i Høyre. De fant hverandre under et demonstrasjonstog mot voldtekt på Grünerløkka i 2007.

18. juni skal bryllupet stå, og Stang har insistert på at vielsen skulle skje i Oslo rådhus. Det til tross for kommunens vielsesforbud i dette rommet.

– Vi hadde et ønske om det. Som ordfører lever jeg mitt liv på dette huset, og har vel hatt 160.000 gjester her så langt i min periode. Da hadde det vært hyggelig om jeg og kjæresten kunne vært gjester en times tid også, sier Stang.

Endret regelverket
Om kritikken som kan komme av dette, sier han:

- Hvis man skal vike unna hver gang man risikerer å bli hengt ut i media, er jo det også litt trist.

Men for å forebygge den forventede kritikken i forkant av vielsen, vurderer forretningsutvalget å endre praksis slik at hvem som helst kan gifte seg i Oslo rådhus. De har hentet fram et forslag fra 2007 som hittil har blitt stemt ned i skuffen.

- Det er en god idé. Da kan ordføreren bli en pioner, sier Gerhardsen.

I tillegg til denne gode ideen vurderer oslopolitikerne også å gi byens borgermester en mottakelse i rådhuset i forbindelse med vielsen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken