RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sigrid Bjørkum

Vil skape harmoni på Haukeland

Sist oppdatert:
Forslaget «Knase Tangenter» harmonerte hos juryen og stakk av med seieren for nytt Barne- og ungdomssenter på Haukeland.

Plan- og designkonkurransen for Barne-/Ungdomssenter og Psykiatri på Haukeland ble avgjort i dag. - Vakkert og poetisk, sa juryformann Askjell Utaaker da han presenterte vinnerprosjektet «Knase Tangenter».

17 forslag
Invitasjonen til konkurransen ble sendt ut i høst, og av totalt 17 leverte forslag, ble seks utvalgt til videre bearbeiding. Fra januar og frem til 6.april har deltagerne jobbet på spreng for å få forslagene ferdig.

«Knase Tangenter» var et samarbeid mellom Københavnkontoret KRH Arkitekter, Per Knudsen Arkitektkonor og Studio 4 arkitekter i Trondheim. Det ble enstemmig valgt av juryen.

- Prosjektet representerer noe nytt og fremtidsrettet. Alle aspekt ivaretas på en god måte. Det er lett å lese og bruke bygningene, og prosjektet ivaretar trivsel for alle brukergrupper, sa Uttaker. - Dette representerer en ny arkitektur som er tiltalende for barn og unge. Han presiserte likevel at en del endringer må gjøres i prosjektet.

«Ebony and Ivory»
Konstituert administerende direktør i Helse Bergen, Anne Sissel Faugstad var også svært fornøyd. - Lyden av gravemaskiner er som musikk i våre ører. Dette skal ble veldig flott! sa hun før hun åpnet konvolutten som avslørte vinneren.

- Det er mye som skal falle på plass i et slik prosjekt, sa Søren fra KRH Arkitekter. Han takket alle som hadde vært med og var svært glad for å være i Bergen. - Dette er en flott by, og tomten vi bygger på er fantastisk.

Seansen ble avsluttet med at Paul McCartney og Stevie Wonders låt «Ebony and Ivory» ble spilt over høytalerne, som en gest til prosjektet. - En og en er tangentene monotone, der er ikke før de blir spilt sammen at det blir harmoni. Et slik samspill er videreført i «Klare Tangenter» var sluttordet fra juryen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere