Gå til sidens hovedinnhold

Vil skape strippedebatt

Leder for kvinnegruppa Ottar, Ane Stø er lei av at hovedstadens strippeklubber får holde på som de selv ønsker. Nå ruster hun til debatt.

Grünerløkka: – Det råder ingen tvil om at det foregår organisert kriminalitet på disse klubbene, sier Stø som utrykker sterkt irritasjon over at de rundt syv strippebulene får leve i beste velgående.

Forkastelig

– Stripping ligger i en gråsone mellom porno og prostitusjon og er etter vårt syn en forkastelig og undertrykkende industri,sier Stø.

Det første steget til Ottar er å samle inn 300 underskrifter til innbyggerinitativet, som skal overleveres til Bystyret fortløpende.

Bekymring

– Vi vil ha dette brakt opp på et politisk nivå, og og sette dette tema på dagsorden, sier Stø og legger til:

– Synes politikere det er greit med disse klubbene i byen sin, eller ser de på industrien med bekymring?

Nå håper hun å skape en debatt og en bevisstgjøring blant lokalpolitikere i Oslo.

– Vårt mål er så klart at alle klubbene skal fjernes, men vi er også klar over at det må skje et skritt av gangen, og dette føler vi er et viktig første skritt , sier hun.

Mobiliserer

Hun gleder seg over entusiasmen de møter fra Osloborgerne, og har nok av tid til å mobilisere frem til behandlingen er gjort.

– Når vi leverer dette oppropet til Bystyret har de plikt til å behandle det innen seks måneder. Frem til det må vi ut på gata, snakke med folk og mobilisere politikere vi tror vil støtte oss i denne kampen, sier hun og understreker at strippeindustrien lever av apati, så nå er det på tide å bry seg.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping