RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil skattlegge rovdyr

Sist oppdatert:
Reindriftsorganisasjon vil innføre en rovdyrskatt som blir betalt av alle landets innbyggere. Men møter motbør.

Nå er Norske reindriftssamers landsforbund lei av stempelet som løgnere.

Lederen Nils Henrik Sara. Er lei av lave erstatninger og at man ikke blir trodd når de legger fram tall over rovdyrtatte reinsdyr.

- Jeg har blitt så sleip at jeg sier det, pipa hadde nok fått en annen lyd hvis vi hadde ordnet et spleiselag her. Slik at alle lønnsmottakere fikk en tilleggsskatt på den skatten de har i dag, at vi fikk en rovdyrskatt i tillegg. Så kunne vi fått kompensert litt for de skadene vi har, sier Sara til NRK.

Reineierne i Finnmark krevde i fjor erstatning for rundt 45.000 rovdyrtatte dyr. Fylkesmannen i fylket innstiller derimot på å betale erstatning for rundt 6.000 dyr.

Sara møter motbør i form av generalsekretæren i WWF, Rasmus Hansson.

- Den skatten er jo innført for lengst. Det er staten og skattebetalerne som betaler svært mange millioner i erstatning for sauer og rein som blir tatt, eller hevdes tatt av rovdyr.

- Det er jo, med respekt for reindriftsnæringen forøvrig, ingen som tror at det er reelle tap i nærheten av det som reindriftsnæringen hevder. Så der er det nok reindriftsnæringen som har et regneproblem og ikke samfunnet, sier Hansson til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere