RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil skifte ut Barbie-beina

De omstridte søylene på Torgalmenningen i Bergen, (u)populært kalt Barbie-beina, skal skiftes ut. Seks millioner kroner vil prosjektet koste.

Bergen kommune har allerede gitt grønt lys for å gi en million kroner til prosjektet. Da mangler kunstner Bård Breivik bare fem millioner kroner til å få gjennomført prosjektet med å sikre de sviktende bena.

Smuldrer opp

Søylene ble bygget på 1990-tallet, med en høylydt diskusjon i bakgrunnen. Ikke lenge etter at de 24 søylene var på plass, ble det klart at de ikke tålte Bergensregnet. Søylene smuldrer opp i sammenføyningene og har blitt reparert underveis med kullfiberbånd, noe som forringer kunstverket.

Granitt

I mange år har Breivik fått lagt til side granitt fra et steinbrudd i Sverige. Granitt han ville bruke til å reparere Barbie-bena. Nå har han, sammen med en entreprenør, funnet metoden som skal redde søylene fra å bli spist opp av regnet. Granitten skal legget utenpå stålrør.

Fire år

- 6 millioner kroner vil hele prosjektet koste. Jeg regner med det vil ta en fire års tid før 24 søyler kan være på plass i Bergen, sier Breivik, som også vil endre søylenes utseende en del fra slik dagens søyler ser ut. – Nå er vi imidlertid kommet et godt stykke videre ved at byrådet har bevilget penger til å få kvalitetssikret den nye metoden. Det tolker jeg meget positivt, sier Bård Breivik til Bergens Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere