Vil skolere norske jegere

Norges Jeger og Fiskerforbund kommer nå til å lære norske jegere hvordan man oppfører seg under jakt i Sverige.

15.09.05 14:16

Bakgrunner er fem norsk jegere, deriblant en politimann, som skjøt 269 ryper ulovlig i Kiruna-området på fire dager.

Jakten brøt både mot det antallet ryper som får skytes per dag. I tillegg til at man jaktet i et fredet område.

- Nå vil vil legge ut informasjon på vår hjemmeside om hvordan man oppfører seg når man drar på jakt i Sverige. I tillegg kommer vi til å gå ut med informasjon i vårt medlemsblad, sier informasjonssjef Espen Farstad til Sveriges Radio Norrbotten.

Endrer reglene
I tillegg vil NJFF starte et samarbeid med myndighetene i Norrbotten i forkant av neste sesong. Dette for å kunne gi tydelige regler til norske jegere.

Myndighetene i Norrbotten kommer til å skjerpe jaktreglene, med tanke på å kunne straffe de som bryter reglene. De fem nordmennene kommer nå ikke til å bli straffet.

- Slik som reglene nå ser ut, kommer vi ikke til å nå fram med en anmeldelse. Derfor har vi bestemt oss for at vi fra og med neste sesong skal skjerpe regelverket. Det gjelder hvordan man håndterer situasjonen, der det er skutt mer enn det som tilaltes, sier lederen for Norrbotten Läns miljøavdeling, Jan-Olov Westerberg til SR Norrbotten.

Ulovlig terrengkjøring
Han regner med at det kan bli snakk om fem års jaktnekt som straff.

De fem norske jegerne risikerer altså ingen straff. Det gjør imidlertid personen som fraktet jegerne ut i terrenget. Vedkommende blir nå anmeldt for brudd på loven om kjøring i terrenget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.